Analiza propisa javnih politika u oblasti preventivno-zdravstvene zaštite dece sa retkim neurotransmiterskim bolestima, poteškoćama u razvoju i hroničnim oboljenjima

Da li dovoljno poznajete procedure, odnosno postupanja zaposlenih u oblati preventivno - zdravstvene zaštite dece u predškolskim ustanovama u Novom Sadu?

Pravni tim Udruženja "Hrabriša" analizirao je propise javnih politika u oblasti preventivno - zdravstvene zaštite dece u predškolskim ustanovama u Novom Sadu.

Tom prilikom, doneli smo zaključke i predložili mere koje mogu poslužiti u realizaciji ciljeva planiranog preventivno - zdravstvenog rada sa decom, kao što je:

  • posebna rubrika u formularu za upis u kojoj se može navesti potreba deteta sa hroničnom nezaraznom bolešću, za uzimanjem određene terapije, prilikom prijave deteta za prijem u PU "Radosno detinjstvo" Novi Sad.

Više o ovoj temi možete pročitati u izveštaju ovde.

analiza propisa

Projekat "Unapređenje mehanizma zdravstvene zaštite dece sa retkim neurotransmiterskim bolestima, poteškoćama u razvoju i hroničnim oboljenjima” je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Eastern & Southeastern Europe i Civic Initiatives / Građanske inicijative.

„Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” je projekat Vlade Švajcarske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou.

#ACTekipa #ACTprojekat #Hrabrisa #AKTivni