Mladi kajakaši, a veliki humanitarci

BAČKA PALANKA: Najmlađi takmičari Kajak Kanu Kluba „Tarkett“ predvođeni trenerom Nevenom Grbić učestvovali su u velikoj kampanji „Majica jedna, donacije vredna“ za decu koja boluju od neurotransmiterskih oboljenja, dop- reaktivnih distonija i drugih neurometaboličkih oboljenja, a koja je pokrenuta od strane Udruženja Hrabriša.

Hrabriša i KKK Tarkett 696x387

 A evo i poruke udruženja „Hrabriša“

Osnovni razlog za osnivanje udruženja je devojčica Ana. Ona se pokazala kao pravi hrabriša u borbi sa neurotransmiterskim oboljenjem „deficit tirozin hidroksilaze“, hrabro se izborila za dijagnozu i lečenje iako je na tom putu naišla na mnoge prepreke. Upravo te prepreke, tačnije želja da prepreke uklonimo i pomognemo drugim porodicama da na lakši način ostvare svoja prava, je bila osnova za osnivanje udruženja.

hrabrisa slajd 1 696x298

Znajući činjenicu da je lečenje lakše i rezultati terapijske intervencije bolji ukoliko se neurotransmiterska bolest dijagnostikuje što ranije i odmah započne terapija, sa ogromnom željom da pomognemo mališanima da brže dođu do dijagnoze i neophodne terapije i time im spasimo život, te da podignemo svest o postojanju ovih bolesti i mogućnostima lečenja istih – nastalo je udruženje Hrabriša.

Osnovna nit vodilja ove kampanje jeste da uključimo što više ljudi koji će nositi ove majice i na taj način širiti svest o potrebi pomaganja, kao i o mogućnosti uključivanja u projekat Udruženja Hrabriša i Boost Team-a i pomaganja ovoj dečici.